Hallo,
Ik ben op zoek naar een slowcooker die bijvoorbeeld 40 of 50 graden kan blijven gedurende langere tijd. De graden zijn voor mij belangrijk om specifiek in te kunnen stellen. Welke zouden jullie mij kunnen aanraden dan? Alvast bedankt
S.
Hoi S.,
Ik ben in mijn ‘slowcook-loopbaan' nog geen slowcookers tegengekomen die op 40-50 graden kunnen blijven. Sterker nog: veruit de meeste slowcookers kan je alleen instellen op ‘hoog' of ‘laag' en ‘warmhouden', niet op een temperatuur specifiek. De fabrikanten vermelden niet eens welke termperatuur die hoog en laag standen eigenlijk zijn; het is simpelweg niet relevant voor het slowcooken: als het maar gaart op een veilige manier.
Volgens de voedsel- en warenwet moeten slowcookers in de EU minimaal een bepaalde temperatuur bereiken gedurende een bepaalde periode, in verband met voedselveiligheid, dus zullen de meeste slowcookers altijd de hoogste temperatuurstand bereiken.
Ik denk dat je eerder zult moeten kijken naar multicookers, die hebben bijvoorbeeld een yoghurt-stand, hiermee ‘vermenigvuldig' je yoghurt (3 eetlepels yoghurt + 1 liter volle houdbare melk = ~1 liter yoghurt) op een constante, vrij lage temperatuur (afhankelijk van de multicooker kan dit iets verschillen, maar ook deze temperaturen worden vrijwel niet vermeld). Deze multicooker van Crock Pot wordt, met de yoghurt-stand geselecteerd, 40 graden Celsius.
Ik weet natuurlijk niet wat je wilt maken maar wat ook zou kunnen is een inductiekookplaat waarop je temperatuur kan instellen voor een pan met inhoud, of, nauwkeuriger, een sous vide-apparaatje waarbij je het gerecht vacuum verpakt en dan onder water op een vaste temperatuur gaart.
Ik denk dat een slowcooker niet gaat doen wat jij wilt dat hij doet, helaas.
Ik hoop toch dat ik je heb kunnen helpen!
Geef een reactie