Kan ik van een slow cooker gerecht dat achteraf te veel is, in de diepvries bewaren?
En kan ik dat gerecht in de slow cooker op low stand in 2 uur opwarmen?
Mvg,
Thom
Hoi Thom,
Bedankt voor je bericht.
Het antwoord op beide vragen is: Ja, dat kan en ik doe dat regelmatig. Je kunt, indien de slowcooker een metalen binnenpan heeft, het voedsel met pan en al in de vriezer plaatsen als je dat wilt. Haal hem weer uit de vriezer en laat hem rustig ontdooien (liefst in de koelkast) voordat je het weer opwarmt. Dat opwarmen kan dan ook gewoon weer in de slowcooker maar gebruik wel de hoge stand en zorg ervoor dat het voedsel goed heet is geworden – dat is echt belangrijk. Gebruik dus niet de warmhoud-stand van de slowcooker om op te warmen, dan wordt het niet genoeg verhit.
Geweldig mij vertelde ze dat het niet mocht opnieuw opwarmen. Ik ben alleen maak meerdere porties vries het in, en in de slowkooker warm ik het op, gaat prima. De smaak blijft prima.
Succes Lydia
Geachte mevrouw,
Ik heb vraag over de slowkooker , ik gebruik DIEPVRIES groenten. Is het mogelijk om kleine uit slowkooker keer te invriezen?
Dus groenten worden 2 keer in gevroren .
Kan het ??
Bij voorbaat dank.
Hoogachtend,
Dick Siesling
Ja hoor lijkt me geen probleem, ik kook regelmatig met vriesgroenten en vries wat overblijft van de maaltijd ook weer in. Als je echt zeker wilt zijn stel je vraag dan eens aan het Voedingscentrum.
kan ik stampot andijvie warm houden in de slow cooker
Ja maar niet te lang, want ‘warm’ is lekker – ook voor bacterieen.