Hieronder lees je een vraag over Slowcooker wordt niet goed warm en het antwoord daarop. De vraag is ingestuurd door één van onze bezoekers. Wil je ook een vraag stellen voor de categorie Vragen over slowcookers of een ander onderwerp? Dat kan via het contact formulier. Leuke, interessante en leerzame vragen zullen we publiceren zodat onze bezoekers er ook van kunnen leren. Wil je zelf ook reageren op onderstaande vraag? Dat kan door onderaan dit bericht een reactie achter te laten.
Vraag: Slowcooker wordt niet goed warm?
Het klinkt voor mij alsof de nieuwe slowcooker inderdaad niet warm genoeg wordt. Mijn slowcookers worden zo warm dat ik aan de buitenkant net aan mijn hand er tegenaan kan houden, en ze moeten ook boven de 60 graden komen in verband met voedselveiligheid, voor een bepaalde tijd. 60 graden is best wel warm, als in: daar kan de gemiddelde persoon zijn hand niet lang tegenaan houden.
Ik zou je willen aanraden de slowcooker te retourneren en een vervangend model mee terug te nemen. Ik ken de Silvercrest slowcooker niet dus kan niets over de duurzaamheid zeggen, maar het zou voor mij geen prettig idee zijn om het opnieuw te proberen. Want spareribs zijn niet goedkoop, dus wat je met de goedkope Silvercrest hebt uitgespaard ben je nu kwijt aan het weggooien van de spareribs vrees ik. Want inderdaad: ze zijn nu voor langere tijd blootgesteld geweest aan warmte maar zo laag dat het voor bacteriëen prima overleven en vermenigvuldigen is.
Je kunt de spareribs in de pan gooien met wat vocht en ze dan even goed gaarkoken, maar ik zou dat alleen doen als je thuis blijft vandaag (lees: toilet in de buurt) voor de zekerheid…
Samenvattend: een slowcooker hoort het voedsel boven de 60 graden te verhitten om schadelijke bacteriëen te doden, dit is bij wet zo geregeld binnen de EU, gebeurt dat niet dan is het apparaat dus defect of niet bedoeld voor de EU markt.
Ik zou ‘em terugbrengen.
Bovenstaande vraag in de categorie Vragen over slowcookers werd aan ons gesteld door een bezoeker van Slow-cookers.nl en door mij beantwoord. Wil je reageren op bovenstaande vraag, het antwoord of een opmerking plaatsen? Dat kan door een reactie achter te laten onderaan de pagina. Wil je andere vragen en antwoorden bekijken? Dat kan op deze pagina.
Catvd zegt
Ik had hetzelfde en heb m teruggestuurd. Na 14 uur was het vlees nog niet gaar!
Nu een Crockpot express gekocht en al lactosevrije yoghurt in gemaakt en vlees zo zacht als boter 😉
Simon zegt
De Express staat hier ook dagelijks aan: óf als slowcooker óf als snelkookpan óf als combinatie – echt een fijn ding. Ik had nog nooit yoghurt zelf gemaakt, en dat is echt een fluitje van een cent in de Express!
Dian Bergmans zegt
Nou inderdaad ik heb ook een slow cooker van de Lidl , waardeloos zonde van het geld ik kan er niks mee wordt niet warm genoeg.