Grote kans dat het eerste recept dat je gaat proberen met je slow cooker een rundvlees recept is. Rundvlees slow cooker recepten zijn dan ook wel echt heel erg lekker. Doordat het vlees in de slow cooker langzaam gaart in voldoende vocht wordt het rundvlees mals en zacht. Het langzame garen komt de textuur en smaak van het rundvlees ten goede. Daarom, hieronder een aantal rundvlees slow cooker recepten.
Slowcooker stoofvlees (met bier en chocolade)
Wil je ouderwets lekker stoofvlees maken, dat zo zacht is dat het uit elkaar valt in je mond en toch zo sappig dat het lijkt alsof je boter eet? Maak dan slowcooker stoofvlees. Gebruik sukade lappen en snijd deze in blokjes. Doe er kruiden, vocht en groenten bij en laat het stoven in de slowcooker. In dit recept wordt bier gebruikt voor vocht en onder andere chocolade voor smaak, maar je kunt natuurlijk variëren wat je wilt. Het resultaat is heerlijk.
Lees dit recept bij Plezierindekeuken.nl>>
Draadjesvlees van sukadelappen uit de slowcooker
Ouderwets draadjesvlees maken? Dat gaat prima in de slowcooker want het is zo'n typisch gerecht dat je langzaam moet garen. Normaal moet je regelmatig controleren of het goed gaat en niet aanbrandt, maar in de slowcooker is dat niet nodig: alles er in en de slowcooker aanzetten. Als hij klaar is heb je heerlijk draadjesvlees! Bekijk dit recept bij Plezierindekeuken.nl>>
Rundergoulash in de slowcooker
Veel simpeler dan dit recept wordt het niet, en daarom extra verrassend lekker: goulash. Zo eenvoudig te maken met je slow cooker dat je je gaat afvragen waarom niet iedereen zo'n ding heeft staan… Voedzaam, makkelijk, heerlijk!
Lees het recept bij Allrecipes.nl>>
Oma's draadjesvlees (slowcooker)
's Morgens in de slow cooker en dan 's avonds thuiskomen in een huis dat ruikt alsof er de hele dag iemand heeft staan koken om draadjesvlees te maken zoals oma dat deed? Dat kan!
Lees het recept bij Smulweb>>
Rundvlees uit de Slow Cooker
Rundvlees en bier: een goede combinatie. Dit recept maak je met een tripel, een donker bier. Een mooi recept voor een heerlijk donker recept.
Lees dit recept bij LaTrappeTrappist.com>>
Spaanse gehaktballetjes Al-Andalus uit de slowcooker
Ook gehaktballetjes kan je maken in een slowcooker. Het worden dan niet de traditioneel in vet gebakken balletjes met krokante korst, maar in een saus gegaarde balletjes met de smaak van de saus. Gebruik de kruiden die je lekker vindt en je hebt een bijgerecht dat je heerlijk kunt combineren met rijst of pasta (lekker vers uit de pastamachine!)
Lees dit recept bij Plezierindekeuken.nl>>
Heerlijk Rundvlees stoofpotje in de slowcooker
Een klassieker zodra je hem hebt gemaakt. Een stoofpotje met kruidnagel en rode wijn, dus dan weet je het wel: winterkost. Sterk van smaak, eenvoudig te maken. Moet je een keer geprobeerd hebben.
Lees het recept bij BeautyswatchDidi>>
Boeuf Bourguignon uit de Slowcooker
Deze klassieker is uitermate geschikt om te bereiden in de slow cooker. 7 uur op de lage stand heeft mijn voorkeur.
Lees dit recept bij IamCookingWithLove.nl>>
Slowcooker pastasaus recept
We noemen het vaak ‘spaghetti Bolognese' maar eigenlijk heet die rode pastasaus die je zo lekker vindt ‘Ragú'. Maakt niet zo veel uit: het gaat erom hoe het smaakt. Het mooie is dat je een goede pastasaus zoals ragú lang laat pruttelen, en wat kan een slowcooker nu beter dan langzaam lang laten pruttelen? Daarom: probeer eens dit slowcooker pastasaus recept voor spaghetti Bolognese.
Lees dit recept voor slowcooker pastasaus bij Plezierindekeuken.nl>>
Kan ik in mijn slowcooker gewone stoofschotel recepten maken en zo ja waar moet ik dan rekening mee houden?
Ja hoor dat kan. Je moet rekening houden met de hoeveelheid vocht: bij garen in een slowcooker gaat heel weinig vocht verloren, dus je houdt aan het einde vrij veel vocht in het gerecht over als je er aan het begin veel vocht bij doet. Dus als een recept voor stoofschotel vocht voorschrijft, bedenk dan: hoeveel daarvan wordt door het gerecht opgenomen? Want meer dan dat heb je niet nodig in de slowcooker.
Je vraag is een beetje algemeen (wat wil je maken? Is het recept eigenlijk voor de oven? Etc.) dus ik kan ook alleen een algemeen antwoord geven.
Het is heel algemeen omdat ik totaal geen idee heb welke recepten ik er ook in kan maken dan de recepten waar slowcooker recept bij staat. Ik zou zo graag er meer mee willen doen maar ik speel nu op zeker en zoek alleen op internet naar recepten waar specifiek slowcooker bijstaat. Dus ik wil graag meer leren over mijn slowcooker.
Aha ik snap het.
Wat je zou kunnen doen is de kennis die je opdoet bij het maken van specifiek slowcooker-recepten toepassen op andere recepten.
Op die manier kan je bijna elk niet-sloecooker recept omvormen tot een slowcooker recept. Tenminste: zo doe ik dat.
In de slowcooker gaart alles veel langzamer, en is veel minder vocht nodig. Kijk anders eens op de homepage en scroll naar onder, naar het kopje ‘Slow cooker tips’, daar vind je wat ‘omvorm’-informatie, kooktijden en algemene tips voor bereiding in de slowcooker.
Kun je vlees rechtstreeks uit diepvries in slow cooker doen?
Het kan maar het wordt afgeraden omdat het vlees dan relatief langzaam op temperatuur komt en bacterien daardoor meer tijd hebben zich te vermenigvuldigen.
Goeden dag ik wil rundvlees braden in de slowcooker maar zonder uien kan dit
Ja hoor, smaakt gewoon anders maar kan prima.